Participació a l'Escola d'Hivern de la Biblioteca Pública

Aquest any ha sigut la novena edició de l'Escola d'Hivern de la Biblioteca Pública, una proposta formativa que s'adreça al personal de les biblioteques públiques i que s'organitza des del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i coordinada per la Facultat de Biblioteconomia i Documentació. Aquest any el tema central ha estat "Biblioteques públiques i eines 2.0".

L'estructura de l'Escola es divideix en dues sessions presencials separades per 15 dies. Aquí podeu veure el programa de conferències i tallers. Entre una sessió i una altra, els assistents podien apuntar-se a uns debats virtuals per reflexionar al voltant d'alguns temes:
  • Espai 1: Promoció a la lectura d’infants i joves a la xarxa. Laia Ventura (Biblioteca Ernest Lluch de Vilassar de Mar) i Iris González (Biblioteca El Carmel-Juan Marsé de Barcelona)
  • Espai 2: Promoció a la lectura d’adults a la xarxa. Neus Castellano (Biblioteca Xavier Benguerel de Barcelona) i Daniel Sánchez Pardos (Biblioteca Ca n’Altimira de Cerdanyola del Vallès)
  • Espai 3: Col·leccions i especialitzacions a la xarxa. Mireia Siles (Gerència de Serveis de Biblioteques) i Jordi Canal (Biblioteca La Bòbila de l’Hospitalet de Llobregat)
  • Espai 4: Autoformació i formació a la xarxa. Txell Trullàs (Biblioteca Can Pedrals de Granollers) i Eli Ramírez (DIXIT de les BEGs)

L'espai 4 es el que hem moderat la Txell Trullàs i jo mateixa. Els assistents, uns 25, han fet aportacions al voltant de dos eixos: la formació que s'ofereix a les biblioteques per una banda i la formació i l'autoformació que s'ofereix fora de les biblioteques i molt especialment la formació dels bibliotecaris, la formació al llarg de la vida.

Ha estat una bona experiència de la qual s'han extret idees i bones pràctiques a tenir en compte.